HVEM er vi?

Om oss

Vi som er arrangører av kursene er alle helsearbeidere, med lang og sammensatt erfaring både  innenfor klinisk medisinsk virksomhet og  akuttmedisin. Vi har og bred erfaring fra ferdsel i naturen,  fra skipatrulje og  fra ekspedisjoner

Alle  forelesere  og  instruktører i kursene er godkjente i  AWLS, Advanced Wilderness Life Support. Dette er et kurskonseptet som er for helsepersonell. Denne godkjenningen og sertifiseringen er gitt fra  USA , University of Utah og samarbeid med selskapet  AdventureMed.

Som godkjente og sertifisert i AWLS , er vi og godkjente kursholdere og instruktører i WFA og WFR/BWLS.  Flere av oss har vært på opplæring i Utah, USA, og deltatt på flere konferanser i regi av Wilderness Medical Society, WMS.

Sverre Håkon Evju

Lege – Spesialist i allmennmedisin

Sverre Håkon er oppvokst i NordNorge mellom fjord og fjell, og benyttet seg av dette så lenge han kan huske. Jobber til daglig som fastlege og kommuneoverlege med særskilt interesse for legevakt og akuttmedisin. Kursansvarlig for årlige akuttmedisinkurs, og 9 kurs i Villmarksmedisin (AWLS) for Legeforeningen og UIT siden 2011. Bla erfaring som ekspedisjonslege på båt i Arktis ved flere anledninger. Medisinsk ansvarlig for NM alpint 2017 og Junior VM 2022 alpint, og delaktig i arbeidet om VM Alpint Narvik 2027.
Autorisert instruktør i AWLS /Villmarksmedisin fra Utah 2011, og en av initiativtakerne for AWLS/Villmarksmedisin i Europa som medarrangør av det første kurset i Europa i 2011. Deltatt på flere konferanser i USA i regi av WMS, Wilderness Medical Society.

Pål Størseth

Fysioterapeut og Osteopat

Erfaren ekspedisjonsmann med turer over Grønland, Svalbard, Finnmarksvidda og fjell rundt om i hele verden på repertoaret. Det er få hvite flekker på verdenskartet til Pål og han har vært medisinsk ansvarlig på flere av turene.
Til daglig jobber Pål som fysioterapeut og osteopat i egen praksis i Narvik.
Autorisert instruktør i AWLS/Villmarksmedisin fra Utah i 2017.
Anne Svelstad Evju

Sykepleier og Helsesøster. Master i klinisk sykepleie

Anne er oppvokst i Gudbrandsdalen midt mellom tre nasjonalparker og er vant med å ferdes i fjellet både vinter og sommer. Til daglig jobber Anne som Førstelektor ved UiT, Narvik, Institiutt for helse- og omsorgsfag, der hun blant annet har ansvar for Villmarksmedisin for sykepleiestudenter. Hun er vårt pedagogiske alibi på kurset.
Autorisert instruktør i Villmarksmedisin fra 2011.

Kaj Sønnichsen

Sykepleier & skred observatør

Har mange års erfaring fra skipatrulje her i Norge og i utlandet. Trives best med ski på beina på utilgjengelig fjell langt fra sivilisasjon. Har erfaring med ekspedisjon og ski bestigning på 5 kontinenter.
Arbeider som sykepleie på akuttmottak og med skredvarsling på vinterhalvåret.
Autorisert instruktør i AWLS/Villmarksmedisin siden 2018.